Taman Hati Cik Bulat

★ Memori Tercipta ★

Tuesday, 8 April 2014 @ 08:19 | 0 Comment [s]

SPM RESULT DAY !
Detik 20 MAC 2014 akhirnya tiba . Saat saat yang ditunggu oleh semua pelajar SPM 2013 .
Aku tidak dapat lelapkan mata menunggu ketibaan pagi 20 MAC. Gementarkah aku ? ataupun terlebih teruja ?! YA TUHANKU . Engkau saja yang tahu . Apakah yang aku bakal terima ? SEDIH atau GEMBIRA ? Aku siapkan diri untuk MENERIMA apa yang akan aku TERIMA. Aku percaya pada semua ketentuanya .
Sebak mula terasa . Tibanya di teratak aku menuntut ILMU pada 10:30 pagi 20/03/2014.Fikiran aku mula bercelaru.Tapi apabila melihat wajah wajah indah yang sering memberi ketenangan .Hati aku mula tenang.
Selepas menerima keputusan SPM , aku hanya tersenyum walaupun agak kecewa.Aku sabar ,redakan perasaan sedih ,hambar yang terbuku di hati aku .Kaki aku juga masih terasa berat dan kaku untuk melangkah pulang . Kebimbangan untuk memberitahu kedua IBUBAPA aku juga mula terasa .BIARKAN !! Aku tak mahu hiraukan semua perasaan yg bermain difikiran .Walau apa pun keputusan yang aku terima,begitulah hakikatnya.Bagaimanapun sekalipun,ALHAMDULILLAH aku lafazkan :')
SLOT FOKUS ! KU GILA KU GILA LENSSA !

Gembira mula terasa , bergurau senda dengan mereka,gila lenssa bersama mereka,Sejoli bersama mereka.Perasaan sedih hilang begitu saja .Bagi aku,Mereka THE BEST CURE in this world .To Be Honest, Aku begitu senang dengan korang ^^ SAHABAT TERINDAH dunia dan akhirat . Aku HARAP PERSAHABATAN yang kita bina kekal berpanjangan :')

' Disini jua MEMORI TERCIPTA walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin disini kita akan TERPISAH ,KENANGAN BERSAMA tiada aku LUPA .
Yang terpahit jua termanis,semuanya bagiku adalah terindah
Ku akan ingati buat selama lamanya :') '

0 Comment(s)
ೋღ Penglipur Lara ღೋ

Friday, 28 March 2014 @ 10:00 | 0 Comment [s]

Sejak menjadi kanak kanak lepasan SPM .Kehidupan seharian asyik asyik Go Young Car Key . Alahai kalaulah setiap detik macam ni Emak Dugong pun kalah dengan kita kita . Sabar Jelah . Kerja pun tak . Membuta je tau .Malam berWeChat sampai ke pagi 'Subuh' . Apa nak jadi ? 
OH KANAK KANAK KESAYANGANKU , Bangkitlah dikau .
Jangan kau peduli kepada sesiapa yang Mengkhianati.Sesungguhnya orang yang mengkhianati itu menuruti Hasrat Dengki.Biarkanlah mereka .Kita dengan cara kita .Bahagia bila bersama. Bising bila semua ada. Apa apa yang berlaku kita tempuh bersama.


First Date After Exam . 14/03/2014 baru berkesempatan untuk bersama setelah beberapa bulan tidak berjumpa .Masing masing sibuk dengan Bisnes WeChat dan sebagainya .HAHA
Let Out Of The Stress !
Apa guna lepak bersama kalau masing masing mengadap Handphone ? Baik tak payah jumpa .Tapi kami pantang bersama ,tak cukup masa nak kongsi cerita ^^ Sedar tak sedar,tengah kami melepak ,ada pula PARODI istimewa untuk kami .HAHA 
Memang UMMPPHH !! Free Show membuat kami gelak besar. Enjoy with Them
IN MY MIND
Sejoli dan Sebising Kami Bersama
  #OhTekkeyTeam Always Okay ^^
| ENTRY PENDEK |

0 Comment(s)
Mereka Dalam Kenangan :)

Friday, 28 February 2014 @ 02:25 | 0 Comment [s]


Walaupun SPM have done , tapi tetap tak berkesempatan nak update belog.Buzy dengan KERJA mungkin? ehehehe. Kerja ye.Yela sebelum result tiba, sebelum dapat peluang sambung belajar. Cuti berpanjangan yang ada, gunakan sebaik mungkin :)

Tapi RINDU pula datang menerpa jiwa.Rasa nak juga loretkan rasa rindu kat sini.Biar kekal berpanjangan mengusik kalbu.Itu hanya pembuka bicara.Back to the topic ! 

 Mereka dalam KENANGAN. Rindu mereka. Rindu nak dengar mereka bising sana sini, rindu nak berjalan ke kantin sama-sama.Rindu nak ke lab sama-sama.Gelak tawa bersama mereka kini hanya mampu bermain difikiran.Ya saya akui memang kawan adalah teman TERINDAH dalam hari-hari kita. 04 DISEMBER 2013 adalah  tarikh keramat dimana BERAKHIR nya perjuangan kami semua.Disitu lah juga berakhir gelak tawa kami bersama. sepasukan bila kekantin dan sebising kami di kelas.

Walaupun kadang kala ada yang menyakitkan hati, tapi waktu manis bersama mampu mengubat luka.Saya juga pernah buat silap, mungkin ada yang membenci tapi SEJUTA MAAF saya pohonkan.Sejurus ikatan persahabatan yang terbina , tidak pernah LUPUT di ingatan saya.Ada kalanya saya dipinggirkan , ada kalanya saya mendapat luka.Tapi satu yang saya ingin perkatakan TIDAK pernah saya sesali disebalik perkenalan dalam persahabtan ini.

Memang hakikat nya saya telah dipinggir jauh oleh mereka :') Apakan daya , kita hanya manusia.Hendak diluputkan mereka dari ingatan memang tidak mampu saya lakukan kerana semanis perkenalan tetap diingatan.Take care sahabat seperjuangan.Saya mendoakan yang TERBAIK untuk semua.



Salam Perpisahan di abad 17
MEREKA DALAM KENANGAN

0 Comment(s)

|
The Disclaimer


Selamat Datang ke Blog Yana Hudsons.Ini adalah Blog Rasmi saya.Do Follow me and respect me as i respect you. Thank you ^^ CATS LOVER ♔


CURRENTLY : Cute & Handsome 
MOOD : New Design For My Blog.


Follow @yanahudsons

Lets WeChat

The History!
The Follower!